Kozijnen

Er bestaat nog al eens verwarring over wat nu het verschil is tussen een kozijn en een profiel. De ene keer spreekt men over kozijnen en de andere keer over kozijnprofielen. Simpel gezegd bestaat een kozijn uit profielen. Profielen zijn de losse onderdelen van een kozijn en worden machinaal aan elkaar gezet. Zodra dit gebeurd is spreekt men over een kozijn.

Bij de keuze van kozijnen zijn een aantal factoren bepalend:

 

  • De kwaliteit
  • Het design
  • De functionaliteit
  • De stabiliteit
  • Het onderhoudscomfort
  • De duurzaamheid en
  • De milieuvriendelijkheid

Als DKS stellen wij, de allerhoogste eisen aan al onze producten. Daarom werken wij uitsluitend met de beste Gealan kozijnen, met KOMO Keur geproduceerd in Nederland. Stuk voor stuk worden deze geleverd met SKG** hang- en sluitwerk en HR++ glas en 10 jaar garantie fabrieksgarantie

Verdiepte profielen met een hedendaagse uitstraling.

Tevens mogelijk de houtlook; kunststof kozijnen met een haakse verbinding aan de buitenzijde


HR++ glas:
Het glas bestaat uit twee glasplaten met daarin tussenin edelgas. Het edelgas zorgt voor een nog betere thermische isolatie dan bij HR+ glas, waarbij de spouw gevuld is met droge lucht. Op één van deze glasplaten is een isolerende laag aangebracht die de warmte stralen naar buiten terugkaatst. Hierdoor wordt een nog betere isolerende werking verkregen. HR++ glas heeft een thermische isolatiewaarde van minder dan 1,2 W/m2K.

Voor iedere gewenste stijl, is er een passende oplossing. Samen met u zoeken wij naar een kozijn, met de juiste uitstraling.

Kunststof kozijnen zijn energiebesparend, onderhoudsarm en blijven vele jaren mooi.
Ze verhogen hierdoor de waarde van uw woning. De kozijnen zijn duurzaam geproduceerd, maar ook milieuvriendelijk aangezien ze in de toekomst hergebruikt kunnen worden.

Isolatie:
De U waarde heeft te maken met de mate van isolatie van een kozijn. De U waarde wordt uitgedrukt in W/(m2.K) en geeft aan hoeveel warmte er per seconde, per vierkante meter, per graad temperatuurverschillen tussen de buitenkant en de binnenkant van een kozijn doorgelaten wordt. Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie van het kozijn. De U waarde van kozijnen liggen globaal tussen de 0,8 en 1,4, waarbij het kozijn met de U waarde 1,4 dus minder goed isoleert dan die met de U waarde van 0,8.

Gratis berekening mogelijk van de besparing op energie kosten en Co2 uitstoot.

Als beste bewijs dat we zeker van onze zaak zijn,  geven we op al onze kunststof kozijnen, deuren en hefschuifpuien een fabrieksgarantie van 10 jaar. Voor hang- en sluitwerk van deuren en hefschuifpuien kunt u rekenen op een fabrieksgarantie van 2 jaar.