Deuren

Bij het uitzoeken van een buitendeur komt heel wat kijken. Naast de functionaliteit, is bij uw keuze van buitendeur, de uitstraling van belang. U geeft tenslotte uw eerste visitekaartje af, voor bezoekers van uw woning.

Kunststof buitendeuren hebben veel voordelen. Ze hebben een hoge isolatiewaarde en zijn verkrijgbaar met een houtnerf, ze zijn prijstechnisch het voordeligst en hebben een ruime keuze op het gebied van uiterlijk.

Naast uw persoonlijke voorkeuren zijn er ook een aantal technische aspecten waarmee u rekening moet houden. Er zijn namelijk bij naar buiten draaiende deuren twee soorten deuren te onderscheiden: stomp en opdek. Het verschil zit in de sluiting. Een stompe deur valt volledig weg in het kozijn. Een opdek deur valt gedeeltelijk weg in het kozijn, maar valt de opdekrand over het kozijn heen. 

Buitendeuren moeten stevig en ook inbraakwerend zijn. Om er zeker van te zijn dat het hang en sluitwerk van uw voordeur hieraan voldoet, zijn de deuren standaard voorzien van SKG** logo (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).